Ultima oră

Angajatori amendați de ITM Gorj

Inspectorii de muncă gorjeni au efectuat, în perioada 13-24 februarie 2023, peste o sută de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. 

Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de 268.000 lei și dispuse 255 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. 

George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, spune că, în primele două luni ale acestui an, instituția a primit 90 de petiții din partea angajaților. 

„Subliniem faptul că în conformitate cu dispozițiile articolului 18 din Legea numărul 108/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inspectorii de muncă sunt obligați să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări. Atragem atenția tuturor angajatorilor să respecte legislația muncii în vigoare, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a precizat Romanescu.

 

Vizualizări: 618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: