Politică

Andrei Marga: Ucraina se află în ”frontiere nefireşti”

Andrei Marga, fost ministru de Externe şi fost rector al Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a declarat în timpul unei conferinţe desfăşurate vineri la Alba Iulia, că Ucraina se află în ”frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României.

”Suntem aici cu o situaţie absolut specială şi o spun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefireşti. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiţia, României – Bucovina şi Rusiei – Donbasul şi Crimeea. Sunt teritorii ale altor ţări. Ne cramponăm, asta este, va fi conflict. Şi închei cu aceasta, să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă printr-o discuţie şi cu America şi cu Rusia, Germania, Ucraina şi cu China şi nu se va ajunge la un acord, nu va fi linişte în Europa. Nefiind linişte, democraţia va suferi”, a spus Andrei Marga.

Deși omul a spus adevărul, este supus unui linșaj mediatic, atât în România, cât și în Ucraina.

 

 

 

Andrei Marga a mai susţinut că ”România nu are ce căuta în acest război”, afirmând că ţara noastră ”are toate resursele să nu sufere cu criza energetică”, relatează Alba24.

 


 

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: