Social

Amendă usturătoare pentru o măcelărie 

Cinci amenzi în cuantum de 27.900 lei au aplicat inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj în ultima săptămână, unor operatori sau persoane fizice din Hurezani și Târgu Jiu. 

O amendă de 12.000 lei a fost aplicată la o măcelărie, după ce inspectorii care au mers în control au constatat că unitatea nu poate face dovada monitorizării corecte a temperaturii la toate vitrinele frigorifice de expunere din spațiul de comercializare. De asemenea, au găsit 11,1 kg pastă de mici și 1,2 kg carne tocată de vită fără elemente de identificare și fără documente de proveniență. 

Pe lângă amendă, inspectorii DVS au aplicat și o sancțiune complementară, de reținere oficială și destinare către neutralizare controlată a produselor din carne respective. 

 

Aceeași amendă, de 12.000 lei, a fost aplicată și la un restaurant. Aici, inspectorii au găsit plafonul neigienizat, cu zone care prezentau exfolieri, rafturi confecționate din materiale corodabile și neigienizate. De asemenea, în restaurant nu exista o chiuvetă cu facilități igienice destinată exclusiv spălării mâinilor personalului, aparatura frigorifică nu era prevăzută cu termometre și nu se întocmeau grafice de monitorizare a temperaturii. 

Totodată, în aceeași cameră frigorifică erau depozitate în mod nesectorizat atât materii prime, cât și semipreparate si produse finite. ”Au fost identificate 12,295 kg pulpă de porc și 3,420 kg cotlet porc, care nu prezentau elemente de identificare. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată”, a transmis DSV Gorj. 

 

O altă amendă, de 1500 lei, a fost acordată conducătorului unei autoutilitare, pentru deținerea și transportul unor animale neidentificate și fără documentele sanitare-veterinare prevăzute de lege, iar o amendă de 1.200 lei a fost dată conducătorului unei alte autoutilitare, pentru nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor alimentare în timpul transportului. 1.200 lei este amenda aplicată de inspectorii DVS Gorj și la un fast-food, după ce au constat că angajata care manipula produsele alimentare nu deținea echipament complet de protecție sanitară și nu era instruită adecvat. 

 

Vizualizări: 2,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: