Social

Amendă uriașă pentru un magazin alimentar

50.000 de lei amendă a primit un magazin din Gorj, care vindea produse expirate. Este cea mai mare amendă dată de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, de la începutul anului.

“Ca sancţiune complementară s-a procedat la reţinerea oficială a cantităţii totale de 5,1 kg, destinate către distrugere”, a transmis DSVSA Gorj.

Din păcate, autoritățile nu au voie să comunice numele magazinului, ca să știm cu toții să îl ocolim. Asta pentru că amenda poate fi contestată în instanță și abia după finalizara procesului avem dreptul să aflăm tot adevărul.

DSVSA Gorj a mai aplicat două amenzi a câte zece mii de lei  la o brutărie şi la un laborator de cofetărie-patiserie, pentru “nerespectarea cerinţelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de producţie şi a spaţiilor conexe activităţii, neigienizarea adecvată a echipamentelor tehnologice şi suprafeţelor ce vin în contact direct cu produsele alimentare”.

În două săptămâni au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, reprezentând 10 avertismente şi 12 amenzi în cuantum de 93.900 lei, unor operatori/ persoane fizice din Baia de Fier, Băleşti, Berleşti, Bumbeşti-Piţic, Bustuchin, Căpreni, Motru, Stejari, Stoina, Târgu-Jiu şi Urdari.

 

Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: