Actualitate

Alunecare de teren în Cariera Roșiuța. Reacția CEO!

Ploile din ultimele zile au crescut riscul producerii unor alunecări de teren, inclusiv în carierele miniere.

La Cariera Roșiuța a avut loc o astfel de alunecare, pământul de luat-o la vale, peste o bandă de cărbune.

Salariații au sesizat riscul din timp și s-au retras din zonă. Dacă privim spre cauza reală a acestor alunecări, ajungem tot la lipsa extinderii fronturilor de lucru, acțiune pe care au blocat-o "minunații ONG-ști"! De aici... săpatul ca într-o postavă, iar urmările se văd. 

actualizare: Complexul Energetic Oltenia a comunicat: "In data de 31.01.2023, in jurul orei 13:00, la Cariera Rosiuta, la circuitul de transport al excavatorului ERC1400/04 – T544, s-a produs o desprindere de material din taluzul lateral, afectand aliniamentul transportorului pe o lungime de aproximativ 50 m.

Producerea surparii a fost cauzata de lucrarile miniere de subteran din zona respectiva coroborat cu precipitatiile din ultima perioada. Zona este predispusa acestui fenomen si este monitorizata.

Incidentul nu a produs pagube materiale la instalatia de transport si nu a pus in pericol salariatii. Pentru eliminarea efectelor incidentului s-a intervenit in descongestionarea materialului si alinierea transportorului pe zona afectata, putand fi repus in functiune in cursul zilei de 01.02.2023".

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: