Actualitate

Aldescu promite că va aduce medici la Ambulanță

Cristi Aldescu, cel care conduce începând de astăzi Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, pentru o perioadă de șase luni, este convins că îl va transforma într-un serviciu performant. Asta deși, în prezent, este o lipsă de medici, fiind chiar și cazuri cu 24 de ore fără medic pe ambulanțe.

“Cu o altă abordare și o mai mare implicare, am convingerea fermă că SAJ Gorj va deveni un serviciu performant. Am fost întrebat cum voi rezolva cea mai acută problemă, cea a lipsei medicilor. Nu numai că am disponibilitate pentru soluționarea ei, dar voi găsi, faptic, modalitățile de rezolvare”, a transmis Aldescu.

Acesta a ținut să explice ce experiență are în domeniu, după ce a fost prezentat drept un șofer devenit director: “În realitate sunt ambulanțier și am o experiență de peste 30 de ani în sistemul de sănătate, iar la Serviciul de Ambulanță sunt angajat chiar de când acesta a luat ființă. Cunosc acest serviciu de la șaibă și până la cum se salvează vieți. Ambulanțier este similar cu paramedic și am participat la actul medical, în virtutea atribuțiilor și sarcinilor speciale, a competențelor și responsabilităților, la manevre de resuscitare cardio-pulmonară și cerebrală, oxigenoterapie, imobilizări, hemostază, monitorizare și manipulare pacienți”, a scris Aldescu pe pagina de socializare.

Acesta a precizat că activează ca lider sindical de 20 de ani și din această calitate a fost în stradă, de nenumărate ori, pentru drepturile personalului din sănătate, dar a participat și ca negociator al Contractului Colectiv de Muncă, la nivel național, pe sectorul de sănătate.

“Am finalizat studiile masterale în Managementul Serviciilor Sociale și de Sănătate, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, în urmă cu zece ani. Sunt licențiat în Drept și am activat ca și consilier juridic, vreme de mai mulți ani. Nu am fost și nu sunt membru al vreunui partid politic”, a mai precizat noul director.

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj este unul vital și bine ar fi ca, în scurt timp, să se vadă schimbările în bine promise de noul manager.

 

 

Vizualizări: 2,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: