Social

Adrian Mititelu: „E «cosa nostra», o să ajungem la DNA!”

Farul - Fotbal Club Universitatea Craiova se anunța un meci de care pe care, luând în calcul lupta celor două echipe pentru accederea în play-off. Dar la Ovidiu alb-albaștrii din Bănie au dat și peste o brigadă de arbitri care în mintul 78 le-a refuzat „juveților" o lovitură de la 11 metri. Primul a fost arbitrul central Moroiță, cel care a lăsat jocul să continue la un contact între Dussaut și Compagnucci. Fundașul intalian al Științei atinge primul mingea, dar apărătorul Farului îl lovește cu talpa. După analiza VAR, stupoare! Iulian Călin îi spune în cască lui Moroiță că decizia luată de el pe teren este corectă și nici măcar nu-l mai cheamă la monitor să revadă faza. Astfel că, Dussaut scapă și fără al doilea cartonaș galben și implicit de eliminarea sa de pe teren, iar 10 minute mai târziu fundalul italian al Științei este înlocuit de Giovanni Costantino, deoarece nu a mai putut termina partida pe gazon din cauza loviturii încasare de la apărătorul Farului.

Farul a început mai bine disputa de la Ovidiu, iar Gurău a trecut la treabă încă din minutul 1. Padula a dat o pasă greșită în centru, mingea a ajuns la Louis Munteanu, dar internaționalul U 21 al „marinarilor" nu l-a putut învinge pe goalkeeper-ul lui FCU, cel care a respins în extremis șutul lui Munteanu. După o a doua intervenție bună a lui Gurău în fața campionilor, totuși în minutul 8 Ronaldo Deaconu îl învinge pe Gurău cu un șut de la 16 metri. FCU încearcă să își creeze și ea ocazii de gol, dar jocul de atac al alb-albaștrilor nu s-a legat deloc în prima repriză. În mintul 28, Gurău o salvează din nou pe Știința, după ce respinge un nou șut al lui Louis Munteanu.

În partea a doua a meciului, FCU este mai prezentă în jumătatea Farului, marinarii preferând să joace mai mult pe contraatac. Meciul se termină cu victoria Farului, dar cu regretul că totuși leii din Bănie ar fi putut să beneficieze de o lovitură de la 11 metri în acest meci, dacă Moroiță sau cei din camera VAR ar fi judecat corect faza din mintulul 78.

Adrian Mititelu, patron FCU Craiova, pentru Orange Sport: „Am vorbit cu jucătorii noștri, cu cei serioși, nu cei plângăcioși, acea fază e foarte clar de penalty și al doilea galben pentru jucătorul de la Constanța. Dacă era în careul nostru, în 5 secunde era pusă pe var. Nu e o surpriză pentru mine. Acest Iulian Călin e omul de încredere al lui Bodescu. Bodescu conduce arbitrajul, el face, el drege, Vassaras acoperă doar, ca să fie pus unul care să fie înjurat și ei să aibă liniște. Iulian Călin e membru PNL și va fi promovat pe lista UEFA de Bodescu! Bodescu taie și spânzură, are probleme cu mine că n-am achiesat la ce a vrut el. O să vina momentul când o să vorbesc. El e cel mai important om din FRF, fotbalul românesc e condus de el. Burleanu e mai mult plecat, Bodescu face jocurile, arbitrajul e «afacerea» lui. El are putere foarte mare în fotbalul românesc, a trimis o brigadă cu temă clară. Nu spun că cei de la Farul sunt implicați, ci e legat de noi, trebuie să pierdem cu orice preț. Nu-i acuz pe cei de la Constanța. Dar Hagi, fiind un nume foarte mare, ei vor să fie într-o relație bună cu el, să nu-l supere. Au îmbinat utilul cu plăcutul acum. O să duc și eu dovezi la Comisii dacă mă cheamă și o să ajungem la DNA. Am probe, nu doar informații. Degeaba le duc acum, că n-au chef de ele, au treburi mai importante. Bodescu are legături politice în ambele partide care conduc țara, intră în jocuri de culise, face afaceri la nivel mare. Controlează și Adunarea Generală, partidele controlează fotbalul românesc. E «cosa nostra», o variantă mai mică! Spun adevărul, chiar dacă pare o nebunie! Controlează sistemul”.

Farul (4-3-1-2): Buzbuchi - Dussaut, Larie (cpt), M. Popescu , Kiki (62 Boli X) - Deaconu, Queiros (62 Dr. Nedelcu), Grameni (56 Vînă) - Budescu (56 Grigoryan) - L. Munteanu, Rivaldinho (72 Cr. Ganea) 

Antrenor: Gheorghe Hagi 

U Craiova (4-2-3-1): Gurău- R. Negru, Compagnucci (88 Kvakic), Lacroix, Padula (88 Mascarenhas) - V. Achim (cpt), Dr. Albu - Baeten (72 Sidibe ), Bauza, Blidar (46 Blănuță) - Chițu 

Antrenor: Giovanni Costantino

 

Vizualizări: 576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: