Ultima oră

Acoperiș de spital, zburat de vânt

O parte din acoperișul sanatoriului TBC de la Marila, secție exterioară a spitalului Oravița, județul Caraș-Severin, s-a prăbușit marți. Au fost evacuați și relocați circa 60 de pacienți, nimeni nu a fost rănit.

ISU Caraș-Severin: "La solicitarea efectuata prin 112, astazi, 21.02.2023, de catre Primaria Oravita si conducerea Spitalului Orășenesc Oravita, doua echipaje pentru transport victime multiple (ATPVM) au fost alocate pt a sprijini acțiunea de transfer a pacienților internati la Sanatoriul Marila. Acțiunea se desfasoara, in mod preventiv, urmare a prăbușirii a unei parti din acoperișul spitalului. Potrivit, conducerii spitalului, in unitate sunt internate circa 60 de persoane. Echipajele sunt solicitate pentru a sprijini transferul a 27 de persoane. Celelalte persoane vor fi transferate cu mijloace ale Primăriei. Pacienții sunt mutați la Spitalul Orasenesc Oravita. Nu sunt persoane rănite".

Marila, secția externă în care se tratează tuberculoza din cadrul Spitalului Oravița, așezată într-o zonă excepțională, în Munții Aninei, e în plan să fie refăcută de Consiliul Județean Caraș-Severin.

În gigantul din munți care încă primește pacienți s-au investit doar 500.000 de lei în ultimii 20 de ani, iar clădirea arată de parcă ar putea pica în orice clipă.

 

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: