Eveniment

Accidente cu șoferi băuți, de Crăciun

Șase șoferi au fost prinși băuți în zilele de Crăciun, în Gorj. Unii dintre ei au provocat accidente.

La data de 25 decembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe strada Calea Severinului, din municipiul Târgu-Jiu, a avut loc un eveniment rutier.

 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au stabilit faptul că un bărbat de 37 de ani, din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Severinului, din municipiul Târgu-Jiu, din direcția Bălești-Târgu-Jiu, a pierdut controlul direcției autoturismului, intrând în coliziune cu un stâlp de beton.

 

De asemenea, din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului și care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a comunicat IPJ Gorj.

În aceeași zi, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 27 decembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că i-a fost avariat atutoturismul de către un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.

 

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 30 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Rasova, Bălești, din direcția Târgu-Jiu-Rasova a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar.

 

De asemenea, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 26 decembrie, polițiști din cadrul Biroul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Câlnic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Termocentralei, din municipiul Târgu-Jiu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, un bărbat de 50 de ani, din orașul Novaci, ce conducea un autoturism pe DJ 665 Crasna, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Fiindu-i solicitată recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei, acesta a refuzat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice.

 

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: