Social

A uitat că are trei copii

O femeie divorțată a uitat de ani buni să plătească pensia de întreținere a celor trei copii rămași în grija tatălui.

Deși a lucrat o vreme la un magazin din Turceni, iar apoi a plecat la muncă în Marea Britanie, a acumulat datorii către propriii copii de peste 20.000 de lei.

Suma pe care ar trebui să o plătească lunar pentru fiecare este de 210 lei, ceea ce oricum nu ar asigura mare lucru unui copil.

Practic, din august 2018 și până la data sesizării autorităților plătise doar 730 de lei. În rest, nu a știut că are copii de întreținut.

“Din convorbirile avute de organele de cercetare penală cu inculpata, prin intermediul rețelei de socializare WhatsApp, aceasta a declarat că se află la muncă în Marea Britanie și a recunoscut parțial fapta de abandon de familie săvârșită, invocând în apărarea sa faptul că a achitat o parte din pensia de întreținere, până în anul 2020 și ca va depune la dosarul cauzei dovezile de plată, faptă pe care ulterior nu a îndeplinit-o”, se arată în documentul de la instanță.

Femeia a fost acuzată de abandon de familie și va fi judecată la Judecătoria Târgu Cărbunești.

Neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Vizualizări: 1,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: