Eveniment

A scăpat nepedepsit după ce s-a urcat băut la volan

Judecătoria Novaci a decis să îi dea doar avertisment unui șofer care s-a urcat băut la volan. Șoferul a fost sincer pe parcursul judecății, iar asta i-a îmbunat pe magistrați.

Era 7 martie 2021, ora 09.25, când șoferul a fost oprit pe Transalpina, iar în urma testării a rezultat o valoare de 0,41 mg/L alcool pur în aerul expirat. 

“Cu ocazia audierii, inculpatul a declarat că la data de 06/07.03.2021, în intervalul 17:00-22:00, cu ocazia sărbătorii majoratului fiicei sale, a consumat aproximativ 4 beri de 0,5 l si 150 ml vin și a mâncat. Acesta a mai arătat că nu s-a gândit la faptul că a doua zi dimineaţa s-ar mai afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, se arată în documentul de la instanță.

Iată cum a motivat judecătorul renunțarea la pedeapsă: “Având în vedere modul şi împrejurările în care a fost comisă de către inculpat infracțiunea, instanța apreciază că renunțarea la aplicarea pedepsei este cea mai potrivită modalitate de individualizare a sancțiunii penale care urmează a fi aplicată inculpatului. Instanța are în vedere valoarea alcoolemiei situată la limita incidenței penale, dar și faptul că inculpatul consumase alcool cu o noapte înainte și că, în conformitate cu susținerile sale, nu știa faptul că îi mai rămăsese alcool în organism, deși trebuia să cunoască acest lucru”. 

Sentința pronunțată zilele trecute nu este definitivă.

Vizualizări: 3,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: