Eveniment

A rămas cu paguba

O firmă din Târgu Jiu a rămas cu o pagubă de câteva mii de lei după ce un autoturism din dotare a fost avariat într-un accident auto, în Ungaria. Chiar dacă șoferul maghiar avea echivalentul poliței RCA din Ungaria, firma de asigurări nu a acoperit paguba.

Asigurătorul din Ungaria a refuzat dosarul de daune, motivând că mașina maghiarului, care transporta țevi, era parcată la momentul incidentului rutier. Firma din Gorj nu a renunțat și a dat în judecată o firmă de asigurare din România, în calitate de corespondent de carte verde pentru asiguratorul Biztosito Zrt Ungaria.

Firma din Gorj a cerut Judecătoriei Târgu Jiu să dispună “obligarea pârâtelor la plata sumei de 5969,16 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea reparațiilor necesare aducerii la parametri funcționali de dinaintea producerii evenimentului asigurat a autoturismului proprietatea societății reclamante, precum şi la plata sumei de 2865,20 lei penalităţi de întârziere”, accidentul având loc în 2018.

Firma de asigurare românească, dată în judecată de firma din Gorj, a cerut respingerea cererii, explicând că este corespondent de carte verde şi are atribuții doar în privinţa accidentelor petrecute pe teritoriul României, în timp ce accidentul în care a fost avariat autoturismul proprietatea reclamantei a avut loc în Ungaria.

Ca atare, cererea a fost respinsă de instanță, iar firma din Gorj, ca proprietară a mașinii avariate, a rămas cu paguba.

Vizualizări: 1,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: