Eveniment

A păcălit un cioban din Gorj

Un bărbat din Babadag a păcălit un cioban din comuna gorjeană Polovragi, de la care a luat 75 de oi, pe care nu le-a plătit. Deși a fost acuzat de înșelăciune, escrocul a scăpat de pedeapsa penală, pentru că faptele s-au prescris. 

Judecătoria Novaci a decis zilele trecute încetarea procesului penal, din acest motiv.

Fapta s-a petrecut în 2018, când ciobanul a livrat 75 de ovine, sub promisiunea plăţii ulterioare.

“Persoana vătămată este crescător de animale și, pentru a putea procura nutreț și a asigura cheltuielile necesare întreţinerii şi creşterii animalelor, este nevoit să comercializeze tineretul ovin, iar ca urmare a unor discuţii cu alţi crescători de animale, au stabilit să comercializeze ovinele către inculpatul din localitatea Babadag, cu care purtase discuții. Astfel, la data de 11.05.2018, persoana vătămată împreună cu alţi crescători de animale a transportat ovinele în localitatea Polovragi la un depozit de material lemnos, pentru a se putea efectua cântărirea ovinelor mai ușor, dat fiind faptul că acolo exista un cântar de mare tonaj. După stabilirea prețului de 9 lei/Kg și cântărirea tuturor ovinelor, au fost întocmite documentele de vânzare-cumpărare între crescătorii de animale și inculpat. Astfel, inculpatul a achiziționat un efectiv de 75 ovine de la persoana vătămată, având o greutate totală de 1360 kg, pe care le-a încărcat în semiremorca destinată transportului de animale, convenindu-se ca plata, respectiv contravaloarea a 1360 kg calculată la preţul de 9 lei/kg, să se efectueze prin virament bancar, în termen de 48 ore, obligaţie de care inculpatul nu s-a achitat, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de 12240 lei”, se arată în documentul de la instanță. 

Pe parcursul urmăririi penale inculpatul s-a sustras de la urmărirea penală, neputând fi audiat, mai arată sursa citată. Nu este primul caz de acest gen petrecut în Gorj.

 

Vizualizări: 2,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: