Social

A murit un cunoscut profesor din Gorj, decorat de Regele Mihai I

S-a stins din viață Nicolae Filiș, renumitul profesor de matematică din județul Gorj, care a fost decorat de regele Mihai I. El este cunoscut și ca fondatorul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj.

Nicolae Filiș a murit în ziua de miercuri, 9 februarie. Decesul a fost anunțat de ANRM Gorj, pe rețelele de socializare.

”S-a stins din viaţă domnul prof. Nicolae Filiş, fondator al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj, decorat în anul 2008, cu Medalia „Regele Mihai I, pentru Loialitate”, de către M.S. Regele Mihai I.

Ca profesor de matematică a predat în Sânpetru, Târgu Jiu, dar și în Maroc. Pasionat de fotografie, membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din România din 1978, a expus lucrări în saloanele de fotografie din toate marile orașe ale țării.

A început studiul fotografiei artistice în Africa, în 1974, unde a predat matematică timp de trei ani, ca profesor cooperant, copiilor din Maroc. Împreună cu doi colegi francezi a pus pe picioare un laborator foto, abordând fotografia din punct de vedere artistic și profesional. A fost de cinci ori în Sahara și a vizitat India, țară surprinsă în fotografii pe care le-a expus și la Târgu Jiu.

După constituirea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM, distinsul profesor gorjean, susținând principiile și valorile monarhiei, a înființat ANRM Gorj", se arată în mesajul de condoleanțe.

 


 

Vizualizări: 3,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: