antiVirale

A început recensământul berzelor

Societatea Ornitologică Română a reluat numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației „Uite barza!”

Fie că ești iubitor de natură și păsări sau îți place să călătorești, acum poți și tu să fii un ornitolog amator și să ajuți la recenzarea populației de berze albe din România. 

„Cu ajutorul aplicației Uite barza!, toți cei care doresc să se implice în acest proiect pot contribui la colectarea datelor necesare. Aplicația ne ajută să facem recensământul cuiburilor de berze și să înregistrăm numărul puilor și ne furnizează informații valoroase pentru conservarea populației de berze albe din România”, anunță Societatea Ornitologică Română. 

Cum recenzăm berzele? Foarte simplu! Când ești aproape de un cuib de barză, pornește GPS-ul telefonului și aplicația Uite barza!. Înregistrează locația și completează informațiile necesare: numărul de păsări din cuib, tipul de construcție pe care se află cuibul, numărul puilor și orice pericol care i-ar putea amenința. Aplicația îți cere să faci și o fotografie a cuibului pentru a înregistra cu exactitate locația. 

SOR caută „cuiburi cu poveste” și îi invită pe oameni să devină căutători de povești. Povestitorii cei mai iscusiți vor fi premiați. 

Recensământul berzelor va fi realizat în perioada 19 iunie – 19 iulie 2023. Proiectul a ajuns la a șaptea ediție.

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: