Social

A început din nou nebunia cu Covid-ul. Spitalele, închise pentru vizitatori!

Purtarea măștii de protecție în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu devine obligatorie începând de vineri, 15 iulie. Măsura a fost luată având în vedere creșterea numărului cazurilor confirmate SARS-COV-2 care se prezintă la unitatea medicală. Sunt zeci de cazuri zilnic în Gorj, dar cazuri ușoare, care nu justifică o nouă isterie.

 

Spitalul din Târgu Jiu anunță că toți pacienții vor fi testați în vederea identificării coronavirusului. Testarea se va face utilizând teste antigen rapide în serviciile de urgențe-UPU-SMURD, Camerele de gardă, și teste RT-PCR în cadrul secțiilor.

 

De asemenea, tot de vineri, este interzis accesul vizitatorilor sau aparținătorilor în spital. Excepție vor face aparținătorii pacienților aflați în stare gravă sau critică și care sunt internați la Secțiile ATI/Compartiment ATI Covid. 

 

”În aceste cazuri, vizitarea pacienților se face în urma unei programări/cerere scrisă aprobată de medicul curant, managerul unității medicale. Vizitatorii vor purta echipament de protecție pus la dispoziție pe fiecare secție, respectând toate măsurile sanitare care se impun”, transmit reprezentanții spitalului. 

 

Pacienții vor putea primi pachete de la aparținători, care vor fi ridicate de la poarta unității medicale zilnic, după următorul program: 08:00 -09:00; 11:00-12:00; 19:30 -20:30. 

 

15 pacienți sunt internați în Secția Boli Infecțioase, aceștia sunt diagnosticați cu coronavirus și primesc tratament, iar la Compartimentul ATI-Covid sunt 2 pacienți internați. Miercuri, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat 8 pacienți pozitivi la coronavirus care au avut nevoie de internare.

Vizualizări: 951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: