Eveniment

A furat produse de 23 de lei. La un pas de pușcărie!

Un gorjean care locuiește în București a fost la un pas de pușcărie, după ce a furat dintr-un Mega Image o bucată de șuncă de Praga, una de cașcaval și un pachet de șervețele. Prima instanță l-a condamnat la închisoare cu executare, dar Curtea de Apel București a anulat sentința și a înlocuit-o cu amendă penală, mult mai potrivită, câte vreme prejudiciul a fost de 23 de lei.

Bărbatul are acum 41 de ani și a fost prins furând în luna mai a anului 2019. Potrivit rechizitoriului, acesta “a luat de pe rafturi două produse alimentare (un pachet cu șuncă de Praga și un pachet cu cașcaval marca Delaco) și un produs nealimentar (un pachet de șervețele), în valoare totală de 23,54 lei, a introdus acele produse în buzunarele pantalonilor și s-a îndreptat spre ieșire, însă, în momentul când a trecut de linia caselor de marcat, fără să le achite, a fost oprit de agentul de pază”.

Lucrătorii de poliție sosiți la fața locului l-au identificat pe bărbat, l-au condus la sediul Secției 15 Poliție, iar bunurile sustrase de acesta au fost restituite magazinului.

Prima instanță l-a condamnat la șase luni de închisoare cu executare, pentru că bărbatul a mai comis în trecut astfel de furturi, deși avea loc de muncă, fiind vânzător. 

“Este cunoscut cu numeroase antecedente penale, suferind mai multe condamnări pentru infracțiuni contra patrimoniului - furt și furt calificat, ceea ce dovedește incorigibilitate și perseverență pe calea săvârșirii de fapte antisociale), pronunțând în consecință condamnarea acestuia la pedeapsa de 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenție”, a fost decizia primei instanță.

Gorjeanul nici nu s-a dus la proces la prima instanță, dar când a aflat de condamnare a făcut apel și a scăpat până la urmă cu amendă penală de 1.350 lei. Sentința Curții de Apel București din 10 noiembrie 2021 este definitivă.

Vizualizări: 2,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: