Eveniment

A fugit de polițiști

Un șofer din Târgu Cărbunești, județul Gorj, a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare, pentru că s-a urcat băut la volan. Pedeapsa pronunțată la finalul lunii aprilie a fost suspendată, cu un termen de încercare de doi ani.

“În fapt, în noaptea de 29/30.11.2020, în jurul orelor 01:05, lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Rurală Tg-Cărbuneşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie de circulaţie rutieră pe DN 67, au făcut semnal regulamentar de oprire autoturismului marca Volkswagen Golf, care circula pe drumul naţional sus-menţionat, din direcţia Rm-Vâlcea în direcţia Tg-Jiu, șoferul continuându-şi deplasarea, astfel că lucrătorii de poliţie au pornit în urmărirea lui cu autospeciala de serviciu, pe o distanţă de aproximativ 1 km”, se arată în documentul de la instanță. 

Lângă o benzinărie, șoferul a virat stânga şi a intrat în incinta staţiei, după care a oprit maşina şi a fugit pe terenul viran din spatele societăţii comerciale. “După aproximativ 10 mine, a revenit la maşină, unde a fost legitimat de echipajul de poliţie. Acesta a precizat verbal că nu deţine permis de conducere auto”, mai arată sursa citată.

Întrucât conducătorul autovehiculului emana vapori de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest la ora 02:22, rezultând o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Tânărul a spus că a băut bere la un bar de pe raza comunei Bustuchin, după care a plecat cu mașina, pentru a se întâlni cu o fată. “În timp ce se deplasa pe drumul naţional 67, a fost oprit pentru control în trafic de un echipaj de poliţie, dar nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea încă aproximativ 500-600 metri, până la o staţie Peco, unde a abandonat autoturismul şi s-a refugiat pe un teren din spatele staţiei. A rămas ascuns în zona respectivă timp de 20 minute, după care a revenit la maşină, unde a fost legitimat de organele de poliţie”, a arătat tânărul șofer.

Acesta a precizat că în cursul anului 2018 a urmat cursurile unei şcoli de conducere auto în vederea obţinerii permisului de conducere, însă nu a promovat proba teoretică.
Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești nu este definitivă.

Vizualizări: 1,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: