antiVirale

A evadat broasca țestoasă

O persoană din Târgu Jiu a anunțat pe pagina de socializare că a pierdut o broască țestoasă în zona străzii Mihai Cristian Oancea. 

Postarea a atras atenția unui membru al Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului. “Este o specie protejată și trebuie să ne sunați să vă îndrumăm unde să o predați. Legal: Vă informez că refuzul de a preda animalul rănit sau în pericol unui centru specializat, în regim de URGENTA, poate fi considerat maltratare sau braconaj, iar deținerea pe termen lung, ori temporară și nejustificată a animalelor sălbatice este interzisă”, a transmis acesta.

O altă organizație de mediu i-a transmis: “Speciile protejate nu au ce căuta în captivitate. Asta înseamnă ca refuzul colaborării duce la plângere penală către garda de mediu. Trebuie să vă detașați după acest timp de ideea deținerii unui animal sălbatic care nu merită să își trăiască viața așa. Conform OUG 57/2007, prinderea, detinerea, comerțul sau uciderea acestor țestoase se pedepsește cu amendă de până la 7.500 lei sau cu închisoarea”.

O iubitoare de animale din Târgu Jiu a semnalat că animalul sălbatic este ținut de opt ani în captivitate.

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: