Eveniment

A cumpărat un telefon cu euro falși. Arest prelungit!

Tânărul craiovean de 21 de ani, cu bunici la Turburea, prins cu euro falși, va mai sta 30 de zile în arest preventiv. Tânărul este acuzat că a cumpărat un telefon mobil în valoare de 1.000 de euro cu bancnote falsificate. Ulterior, în urma percheziţiilor făcute la Craiova și Turburea, oamenii legii au descoperit bancnote contrafăcute în valoare de 13.010 euro.

Pe 7 octombrie, procurorii au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele inculpatului.

„Admite propunerea de prelungire a duratei arestării preventive formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi cu privire la inculpatul D.F., urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului D.F. pe o durată de 30 de zile, de la data de 17.10.2021 până la data de 15.11.2021 inclusiv”, a dispus instanţa.

Apelul tânărului va fi judecat pe 13 octombrie.

 

Tânărul de 21 de ani a fost reţinut de ofiţerii de combatere a criminalității organizate pe data de 16 septembrie. 
„Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii specializați în combaterea falsului de monedă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, a rezultat faptul că, în cursul acestui an, tânărul de 21 de ani ar fi indus în eroare o femeie din Filiași, căreia i-ar fi predat 10 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de euro în schimbul unui telefon mobil.

În vederea probării activității infracționale desfășurate de cel în cauză, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în Craiova şi comuna Turburea, județul Gorj.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au găsit telefonul în cauză, dar și mai multe bancnote contrafăcute, în valoare totală de 13.010 euro. Bunurile respective au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat oamenii legii.

Tânărul este acuzat de comiterea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: