Ultima oră

A comandat un taxi, apoi l-a furat 

Băut și fără să dețină permis auto, un tânăr de 22 de ani din Brașov a comis mai multe infracțiuni în seara de Paște după ce a furat un taxi și a plecat cu el.

Incidentul s-a petrecut duminică seară, în jurul orei 19.00, când  tânărul de 22 ani, din localitatea Ormeniş a comandat un taxi pentru a ajunge de la Ormeniş în municipiul Braşov. Tânărul i-a spus taximetristului că nu are bani la el şi i-a lăsat acestuia drept gaj telefonul mobil, dându-i asigurări că în gara din Braşov va fi aşteptat de o rudă care îi va achita contravaloarea cursei.

Șoferul de taxi a constatat că a fost minţit de către client, iar în aceste condiţii taximetristul a refuzat să returneze telefonul, spunându-i clientului că va primi telefonul când va achita cursa dar clientul i-a furat taximetristului cheile din contact. „După un timp, bărbatul a revenit în zona unde se afla parcat autovehiculul taxi, s-a urcat la volanul acestuia şi l-a condus, însă a fost surprins de un echipaj de poliţie. 

„În cadrul controlului pe care poliţiştii l-au efectuat, s-a stabilit că cel oprit în trafic nu deţine permis de conducere şi că prezintă indicii a se afla sub influenţa alcoolului, fapt confirmat de testul efectuat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmit poliţiştii.

Tânărul a fost reţinut, fiind cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: