Eveniment

A cerut eliberarea după nici un an de pușcărie

Un fost primar din Gorj, aflat în arest din aprilie anul trecut, a cerut deja eliberarea condiționată. Instanța i-a respins cererea. 

„Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul Nioaţă Michy, în prezent deţinut în Penitenciarul Tg-Jiu. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis, pe 1 martie, Judecătoria Târgu Jiu.

Michy Nioață are de executat o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, în regim de detenție.

Nioață a condamnat pentru încasarea de subvenții pentru o fermă în care a avut vaci doar pe hârtie. Afacerea s-a perfectat în 2011, înainte că Nioață să fie ales primar.

Fiica primarului s-a înscris într-un program de sprijinire a tinerilor fermieri pentru care a primit 40.000 de euro, tatăl său fiind responsabil cu întocmirea documentelor. În perioada în care tânăra trebuia să lucreze la fermă, aceasta era plecată în Anglia.

Primarul a fost reclamat la DNA de un localnic, care le-a povestit anchetatorilor că Nioață ar fi știut când are controale și împrumuta din sat „vreo 15-17 vaci” și le înlocuia crotaliile.

Fiica primarului și cei doi angajați ai Oficiului Județean pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Gorj au primit condamnări de 2 ani de închisoare cu suspendare. 

Inculpații din dosar vor trebui să returneze banii europeni, adică suma de 177.780 lei, cu dobânzi şi penalităţi.

Vizualizări: 1,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: