Eveniment

74 de accidente grave, în Gorj

În județul Gorj s-au înregistrat, anul trecut, 74 de accidente grave, soldate cu  decesul a 33 de persoane, rănirea gravă a 40 de persoane și rănirea ușoară a 19 persoane.

Potrivit poliției, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt viteza neadaptată la condițiile de drum și abaterile bicicliștilor, respectiv traversarea neregulamentară a pietonilor, responsabile împreună de producerea a 47% dintre accidentele rutiere grave și de 45% dintre persoanele decedate.

În anul 2022, efectivele Poliției rutiere din Gorj au organizat 3.899 de acțiuni, urmărindu-se acoperirea zonelor cu risc crescut de accidente, a sectoarelor de drum unde circulația vehiculelor se desfășoară cu dificultate și a zonelor predispuse la săvârșirea de infracțiuni, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 862 de infracțiuni rutiere, fiind aplicate 40.503 sancțiuni contravenționale. 

De asemenea, ca și măsuri complementare, au fost reținute 5.884 de permise de conducere și au fost retrase 2.108 certificate de înmatriculare.

Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: