Social

„Panterele“ CSM Târgu Jiu, calificate la Turneul Final Junioare 4

Secția de handbal a CSM Târgu Jiu se pregătește intens pentru încă un moment important al acestui sezon. Calificate în premieră la Turneul Final, cele mai mici handbaliste ale clubului nostru, junioarele 4, pregătite de Paula Martinescu și Ionuț Mazilu, merg la Brașov, acolo unde se dispută meciurile fazei finale ale Campionatului Național Junioare 4. Turneul se va disputa în perioada 12-16 iunie. CSM Târgu Jiu va evolua în grupa C, alături de CS Câmpina, ACS Ștefan Birtalan și ACS Viitorul Galați. Echipa noastră merge în Transilvania cu gândul de a obține o clasare cât mai bună. 

Secția de handbal bifează un nou moment important în istoria clubului gorjean. Vara lui 2024 aduce o nouă performanță extraordinară la nivel juvenil. Dacă anul trecut, CSM Târgu Jiu a fost prezent la Turneul Final cu echipa masculină de juniori 4, anul acesta a venit rândul fetelor să reprezinte orașul lui Brâncuși la un Turneul Final. Handbalistele pregătite de Paula Martinescu și Ionuț Mazilu au avut un parcurs foarte bun în acest campionat. Jocurile bune și rezultatele pe măsura acestora le-au asigurat gorjencelor participarea la Turneul Final, între cele mai bune echipe din țără.

Accederea între primele 16 echipe din țară reprezintă o performanță extraordinară pentru această generație, și este o nouă dovadă că la CSM Târgu Jiu se pregătesc generațiile viitoare de handbaliste, care să evolueze la cel mai înalt nivel. 

În perioada 12-16 iunie, municipiul Brașov va găzdui Turneul Final al Campionatului Național rezervat handbalistelor junioare 4, acolo unde cele mai bune 16 echipe din țară la această categorie de vârstă se vor lupta pentru medalii. Printre acestea se numără și CSM Târgu Jiu, care a fost repartizată în Grupa C, alături de CS Câmpina, ACS Ștefan Birtalan și ACS Viitorul Galați. Meciurile din Grupa C se vor disputa în Sala Metrom, pe 12 și 13 iunie.

În Grupa A au fost repartizate echipele ACS Transilvania Brașov, HC Cîtu Timișoara, CSM Corona Brașov și ACS Sporting Ghimbav. Din Grupa B fac parte CS Rapid București, LPS Suceava, ACS OK Sport Onești și CSO Buhuși, iar în Grupa D vor evolua CSS Craiova, ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov, CSM București și HC Jimbolia. Partidele se vor disputa în Sala Metrom și în Sala DP Colibași. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în faza următoare. 

Gorjencele vor debuta la turneul din Transilvania miercuri, 12 iunie, de la ora 10.15, în compania echipei CS Câmpina. Tot miercuri, gorjencele vor disputa și meciul 2 din grupă, de la ora 15.15, contra ACS Ștefan Birtalan București. Joi, 13 iunie, de la ora 9.00, CSM Târgu Jiu va disputa ultimul meci din grupă, contra ACS Viitorul Galați.

”Mergem la Brașov cu încredere și optimism pentru a presta un joc frumos. Toate fetele sunt apte, sunt pregătite din toate punctele de vedere și sperăm că la final ne vom atinge obiectivul propus, acela de a obține o clasare cât mai bună”, a spus Ionuț Mazilu, înaintea turneului din Transilvania.

”Este o premieră pentru noi această performanță, calificarea la Turneul Final, dar eu îmi doresc să nu ne oprim doar aici și să avansăm cât mai sus în clasamentul final. Sunt mândră de accederea în premieră la Turneul Final pentru junioare 4 și sper că strădania muncii noastre să se încheie cu o clasare cât mai bună, de ce nu în primele 4 echipe”, a declarat și Paula Martinescu, optimistă că echipa din Târgu Jiu are capacitatea de a face un turneu foarte bun.  

”Accederea, în premieră la feminin, între primele 16 echipe din țară, reprezintă o performanță extraordinară pentru această generație. Felicitări handbalistelor și antrenorilor pentru munca depusă! Mult succes la Turneul Final!”, a transmis directorul clubului, Robert Bălăeț. 

Paula Martinescu, antrenoare Junioare 4 CSM Târgu Jiu: ”După performanța din acest an obținută cu junioarele 3, calificarea în Grupele Valoare, săptămâna viitoare vom merge cu ”Panterele” mici la Turneul Final. Este o premieră pentru noi această performanță, calificarea la Turneul Final, dar eu îmi doresc să nu ne oprim doar aici și să avansăm cât mai sus în clasamentul final. Sunt mândră de accederea în premieră la Turneul Final pentru junioare 4 și sper că strădania muncii noastre să se încheie cu o clasare cât mai bună, de ce nu în primele 4 echipe. Mergem în Transilvania cu un tonus și un moral foarte bun. Am observat la antrenamente acest lucru, fetele fiind nerăbdătoare să intre în competiție. Am văzut la ele o ambiție enormă și dorința de a obține performanță. Avem și un mic avantaj în ceea ce privește echipa, deoarece majoritatea componentelor din lot, cu excepția a 2-3 jucătoare, au făcut parte și din lotul junioarelor 3 din acest an, iar din acest punct de vedere putem spune că relațiile de joc și omogenitatea sunt destul de dezolvate! Forza Panterele!”

Ionuț Mazilu, antrenor Junioare 4 CSM Târgu Jiu: ”Mergem la Turneul Final de la Brașov cu gândul la o clasare cât mai bună. Nu avem nici un obiectiv impus de cineva, pentru că eu consider că este deja o performanță faptul că ne-am calificat printre cele mai bune 16 echipe din țară. Meritul este numai al fetelor. Ne dorim ca fetele să se bucure de acest turneu, să câștige experiență, să învețe lucruri noi. Pentru ele este încă un pas în dezvoltarea lor ca sportive. Sunt motivate să facă o figură cât mai frumoasă și am toată încrederea în ele că vor reuși, pentru că există calitatea în fiecare dintre ele. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi pe tot parcursul acestui an, mulțumesc colegei mele Paula Martinescu pentru sprijin, părinților pentru susținere și, bineînțeles, conducerii clubului. Am avut toată susținerea din partea domnului director Robert Bălăeț, dar și a domnului primar Marcel Romanescu, care ne-a felicitat pentru calificarea în faza finală și ne-a transmis mult succes la Turneul Final”.

LOT CSM TÂRGU JIU

Portari: Gabriela Anuțoiu (2012), Loredana Cupă (2011).
Linia de 9 metri: Carla Logăscu (2011), Ana-Maria Pănoiu (2012), Alexia Cioi (2011), Raisa Ion (2011), Miruna Popescu (2011), Evelina Lupuleț (2013).
Extreme: Sara Dungă (2011), Tiana Constantinescu (2012), Ștefania Daia (2012), Andra Avrămescu (2012), Alexia Bobei (2011).
Pivoți: Ștefania Foca (2011), Daria Cosacu (2012), Teodora Spînu (2012).
Antrenori: Paula Martinescu și Ionuț Mazilu.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: