Social

Ziua Vârstnicilor, cu porci sacrificați din gospodăria primarului

Primarul din comuna gorjeană Turburea nu s-a dat la o parte de la nimic pentru a le asigura o petrecere pe cinste în această seară vârstnicilor din localitate.

Circa 500 de persoane sunt așteptate la petrecere și, pentru că nu prea mai sunt bani în bugetul local, primarul a pus la dispoziție porci din propria gospodărie.

”Toate s-au scumpit și am zis să facem economie la bugetul local. Am alocat peste acest eveniment 15.000 de lei în contextul în care eu am sacrificat porcii de la mine din gospodărie pentru sarmale, friptură și ce preparate s-au mai pregătit la cantină”, a spus primarul Ion Bîrcă.

În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, în vederea promovării drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a îmbătrânirii. 

 ”Așa cum era normal, astăzi trebuie să cinstim bătrânii din comună pentru că este ziua lor. Cum este și sărbătoare în calendarul ortodox, am decis să organizăm o masă festivă în cantina noastră. Am pregătit aperitiv, tradiționalele sărmăluțe, friptură cu garnitură și salată, dulciuri, prăjituri, sucuri, vin și țuică”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Formațiile locale au fost invitate să cânte la eveniment. 

Fenomenul îmbătrânirii populaţiei implică necesitatea acordării unei atenţii sporite nevoilor speciale şi problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în ceea ce priveşte riscul sărăciei şi excluziunii sociale. 

Dacă în 1990, persoanele în vârstă de 60 de ani şi peste această vârstă reprezentau 10,3% din totalul populaţiei, pentru anul 2080 se preconizează un procent de peste 21,8%. 

 

Vizualizări: 9,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: