Social

Vouchere de vacanță și în mediul privat

Peste 130 de parlamentari din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR au semnat un proiect de lege care propune acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei, suportate de la bugetul de stat, și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat.

„În România, costul fiscal pe angajat, de 40,85%, este cel mai ridicat din Uniunea Europeană, unde se înregistrează o medie de 26% 27%. În țara noastră, 25% reprezintă doar contribuția la CAS, la care se adaugă 10% i.mpozitul pe venituri din salarii și alte taxe. Fiscalitatea rîdicată atrage după sine și un grad de colectare redus. Voucherele de vacanța reprezintă și un mijloc prin care saiariatii își refac puterea și capacitatea de muncă și, astfel, înregistrează o productivitate crescută a muncii”, se arată în Expunerea de motive a proiectului de act normativ.

Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanță celor circa 4,2 milioane de salariați din sectorul privat este de peste 6 miliarde de lei. 

Din această sumă, inițiatorii proiectului estimează că aproximativ 60%-65% se va întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit etc.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: