Social

Vacanța forțată va fi urmată de școală online. Părinții sunt revoltați!

Vești proaste pentru elevi. Aceștia nu vor reveni în bănci după vacanța forțată de două săptămâni. Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este posibil ca din 8 noiembrie, când elevii de la stat reiau cursurile după vacanța impusă de două săptămâni, să se intre în școală online.

„Da, există șanse, dar chiar și așa am salvat două săptămâni de prezență fizică. Îmi păstrez convingerea că școala online generează pierderi. Dar pentru că nu mai putem lungi vacanța, trebuie să înceapă școala, vrem să înceapă cu prezență fiziă, dar dacă numărul de infectări nu ne lasă, nu avem altă soluție decât școala online”, a spus ministrul.

Aminitim că de luni, 25 octombrie, până vineri 5 noiembrie elevii și preșcolarii de la stat sunt în vacanță impusă, iar școlile și grădinițele private sunt închise, neputând să facă ore fizic.
Ministrul a anunțat marți că cele două săptămâni de vacanță se vor recupera în ianuarie, cu prezență fizică, între 3-14 pentru elevii de gimnaziu și liceu și între 10-14 pentru cei din ciclul primar, care ar fi avut oricum o săptămâna de vacanță în octombrie.


În urmă cu patru zile, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, declara că „nu există nicio garanție” că elevii se vor putea întoarce fizic la școală pe 8 noiembrie, „pentru că nu știm cum va evolua” situația epidemiologică”.

Tot mai mulți părinți sunt revoltați, pentru că cei mici au fost bulversați în ultimii doi ani și este aproape imposibil să recupereze ceea ce nu au învățat în acest timp.

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: