Politică

USR a trecut pe un discurs profund anti-european. Îl testează în Gorj!

Uniunea Salvați România abia se mai vede în sondaje, așa că testează prin liderul de la Târgu Jiu un discurs anti-european. 

Deputatul Radu Miruță, cel care conduce USR în Gorj, are de săptămâni bune un discurs care i-ar face invidioși și pe cei mai naționaliști lideri de la AUR.

Miruță vorbește deschis despre șmecherii de la Comisia Europeană, care ”nu vor să ne lase să avansăm, pentru că s-ar vorbi de România ca de Rusia, pe vremuri”.

Iată câteva declarații date de Miruță la Radio Infinit: “Ar trebui o presiune mai puternică la nivel de Comisie Europeană, pentru că șmecherii din Comisia Europeană, Germania, Franța, Italia, Spania, țările astea puternice, încearcă să dea o decizie care să nu cumva să dea posibilitatea altor țări să crească. Dacă ele nu cresc, să nu crească nici altcineva. Domnule, stai un pic, la toți ne e bine, dar nu în același timp. În țara mea pot să produc energie pentru a scădea prețul, dacă produc mai multă pot să dau și la vecini. Dar nu poți să îmi impui mie un fel de mâncare pe care nu l-am mâncat niciodată și copiii mei nu trăiesc cu asta”.

Miruță amestecă energia cu greierii pe care Comisia Europeană vrea să ni servească la micul dejun, într-un discurs care este exact pe invers față de politica pe care USR a făcut-o în țară cât era la guvernare și pe care o face în continuare în Parlamentul European.

Moderatorul emisiunii a întrebat: “Adică ăștia de la Comisia Europeană vor să ne lasă săraci și proști?”, iar Miruță a răspuns: “Ăștia nu vor să ne lase să avansăm. Pentru că noi am avansa. S-ar vorbi de România cum era Rusia pe vremuri, avem zăcământ. Domne, voi muriți, noi avem, vă dăm și vouă”.

Dacă un alt lider politic ar avea un așa discurs, ar sări useriștii pe el că e naționalist, antieuropean, fascist. Dar acum a început foamea după voturi, că vin alegerile europarlamentare peste un an jumate și astea sunt alegerile care îi interesează pe ei. Așa că pregătesc un discurs care știu că prinde, periculos nu prin natura lui, ci prin faptul că vor să ia voturile oamenilor și să facă fix pe dos în Parlamentul European.

Vizualizări: 2,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: