Politică

USR a înfrânt România!

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că Legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului.

Sesizarea a fost făcută de USR, partid care, alături de unele organizații de mediu finanțate din afara țării, încearcă să blocheze orice cale spre independența energetică.

Potrivit unui comunicat de presă, CCR, în cadrul controlului de constituţionalitate a priori, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de deputaţii USR şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru modificarea şi completarea articolului 56 indice 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

CCR a mai reţinut că, deşi nu există o configuraţie semnificativ diferită între formele adoptate de cele două Camere ale Parlamentului, există deosebiri majore de conţinut juridic, conţinând viziuni conceptuale diferite. 

Reamintim că USR este partidul care, în vară, și-a trimis reprezentanții în Gorj pentru a închide Cariera Roșia.

Vizualizări: 2,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: