Ultima oră

Unde a ascuns un român 33 de mii de euro

Poliția germană a găsit 33.000 de euro la un șofer român, în timpul unui control în zona de service de pe autostrada A8, în Bavaria Superioară. Banii erau ascunși în două pâini, iar bărbatul nu a putut să explice de unde îi avea.

Pâinile în care șoferul din România îndesase banii erau ascunse în mașina Peugeot pe care o conducea.

Banii au fost confiscați și vor merge în trezoreria statului Bavaria sau, posibil, în contul victimelor infracțiunilor, din care polițiștii germani suspectează că provin.

Responsabil de această intervenție este un centru de coordonare pentru recuperarea bunurilor din Bavaria (ZKV), unic în Germania, care din 2022 „bagă mâna în buzunarele infractorilor, contrabandiștilor și ale bandelor”, potrivit adevarul.ro, care citează publicația germană Bild.

„Ne este permisă confiscarea bunurilor de origine neclară - cu alte cuvinte, dacă acestea nu au un temei legal", a explicat Șefa ZKV, Hildegard Bäumler-Hösl.

Echipele ZKV au mai făcut și alte capturi inedite. Între ele, 16,12 kilograme de aur ascunse în consola centrală a unui Lexus A10. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 950.000 de euro.

Totodată, de la un alt șofer au ridicat 25 de monede de aur în valoare de 50.000 de euro și alte 50.000 de euro sub formă de bancnote de 50, 100, 200 și 500 de euro. "Marfa" era ascunsă în rezervorul unui Fiat.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: