Ultima oră

Un parașutist va ateriza în Piața Prefecturii. Motivul!

Reprezentanții Aerodromului Stănești au venit cu noi detalii legate de manifestările ce vor avea loc vineri și sâmbătă pentru a marca Zilele Aviației Militare Gorjene. 

”Festivitățile organizate cu ocazia Zilelor Aviației Militare Gorjene vor începe vineri, 26 august, începând cu ora 17:00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu; -Momentul culminant este reprezentat de aterizarea unui parașutist român, cu drapelul României, în Piața Prefecturii; -Începând cu 20:45, organizatorii vor continua manifestările prin proiecții de film în Piață, cu ilustrații care prezintă momente și lupte aeriene din al II-lea război mondial. Toate informațiile vor fi oferite de dnul Cdor. Lector. univ. dr. Tănase Jănel de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă" Brașov”, au transmis organizatorii. 

 

Sâmbătă, festivitățile vor începe la ora 09.00, la monumentul dedicat victimelor unui accident aviatic, din localitatea Stănești. Începând cu ora 10.30, pe Aerodromul Stănești, situat la intrare în localitate, se va proceda la intrarea elicopterelor și a formațiilor de civili. La eveniment vor participa 2 baze aeriene militare și alte 9 entități din domeniu și vor fi expuse 2 aeronave istorice civile și 4 aeronave militare, alături de înscrisuri și echipamente tehnice din domeniu.

 

Între timp, costul unui salt cu parașuta a fost majorat. Zilele trecute era 1500 lei de persoană. ”Pentru cei interesați de sărituri, înscrierile se pot face în privat, pe pagina de facebook Aerodrom Stănești sau la fața locului, costul pentru o persoană fiind de 1600 lei. Săritura va implica personal calificat pentru ca aceasta să se facă în condiții de siguranță, dar și personal care se va ocupa de video și poze cu cei curajoși, pentru ca amintirile să rămână pentru totdeauna”, au mai spus organizatorii. 

 

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: