Actualitate

UM Sadu scapă de o datorie istorică

Mai multe active ce aparțin Uzinei Mecanice Sadu vor fi preluate de Parcul Industrial. Așa se stinge o datorie istorică de aproape trei milioane de euro pe care uzina o are către Consiliul Local din Bumbești-Jiu.

 

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, a anunțat la Radio Infinit că a fost semnat ordinul de ministrul Economiei și că terenurile și halele vor fi reabilitate cu fonduri prin Tranziție Justă.

 

„Ministrul a emis ordinul de stingere a creanței prin dare în plată cu unitatea administrativ teritorială. Intenția noastră a fost să stingem această creanță pentru că agentul economic nu are posibilitatea să o stingă. UM Sadu are probleme în ce privește banii și am recurs la acest lucru. Stingem aceste creanțe prin preluarea unor bunuri care nu mai sunt folosite în procesul de producție, fiind scoase din sistemul de producție și apărare și generează costuri în fiecare zi. Se preia la valoarea pieței aceste bunuri și vor fi introduse în circuitul economic prin reabilitare pe finanțarea Tranziției Juste, fiind date în administrare Parcului Industrial”, a declarat primarul la Radio Infinit.

Circa 17 milioane de euro, a mai adăugat Bobaru la același post de radio, vor putea fi atrase de Parcul Industrial din Bumbești-Jiu pentru aceste investiții.

Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: