Actualitate

Turiștii de la Rânca își pot face baie în zăpadă

Sute de spații de cazare din Rânca se confruntă cu lipsa apei, turiștii veniți aici de sărbători fiind extrem de nemulțumimți. “Am venit aici să facem baie în zăpadă”, a spus un turist nemulțumit.

Aproximativ 200 de pensiuni din totalul de aproximativ 800 unităţi de cazare din Rânca au rămas fără apă de Crăciun, iar proprietarii se tem că situaţia se va repeta de Revelion.

Lipsa apei se simte atunci când sunt mai mult de două mii de turiști în stațiune. Aparegio a emis un comunicat în urmă cu câteva zile în care anunţa proprietarii de unităţi de cazare să îşi facă rezerve de apă: „Având în vedere seceta prelungită urmată de perioada de îngheţ, care a dus la reducerea debitelor de apă la sursele de alimentare ale sistemului de distribuţie ale oraşului Novaci şi a zonei montane Rânca, S.C. APAREGIO GORJ S.A.-CED Novaci, anunţă că, pe anumite tronsoane de distribuţie ale reţelei, nu poate fi asigurată continuitatea furnizării apei potabile, fapt pentru care recomandăm utilizatorilor să facă rezerve de apă pentru scopuri menajere“.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a anunţat că va fi dusă apă cu cisterna la pensiunile care se confruntă cu lipsa apei: „O să încercăm în această perioadă să ducem rezerve de apă cu cisterna pentru că izvoarele sunt îngheţate şi colmatate. Planul este să asigurăm un stoc de apă cu cisternele“.

Operatorul de apă-canal explică de ce nu a făcut investițiile necesare. „Aparegio poate să asigure furnizarea apei în condiţii optime atunci când temperaturile sunt pe plus. Societatea noastră a preluat reţeaua doar de aproximativ un an de zile, iar aceasta prezintă o serie de deficienţe. Urmează să fie realizate investiţii în următorii ani. În plus, multe unităţi de cazare nu au încheiat contracte pentru furnizarea apei”, a spus Nicoleta Bărbat, purtător de cuvânt. 

Probleme cu apa sunt de foarte mulți ani la Rânca, promisiunile fiind și ele la fel de vechi.

Vizualizări: 1,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: