Ultima oră

Tractoare în fața Parlamentului

Un miting de protest va avea loc miercuri la Palatului Parlamentului, începând cu orele 12.00. Anunțul a fost făcut de către Asociația Forța Fermierilor, asociație ce organizează mișcarea.

Protestul este autorizat de către Primăria Municipiului București și se va desfășura în două etape: între 12.00 - 12.30 se va face o deplasare cu tractoarele în jurul Palatului Parlamentului, cu punct de plecare și încheiere la parcarea de lângă Academia Română din Calea 13 Septembrie și între 12.30-16.00, protest al fermierilor în fața Palatului Parlamentului, în alveola din dreptul Parcului Izvor.

Fermierii solicită punetea agriculturii naționale între prioritățile strategice ale acestui an și se adresează tuturor parlamentarilor din actuala majoritate și liderilor politici ai partidelor la putere. Tema acțiunii de protest va fi: “Guvernanților, cu ce v-au greșit fermierii? Subfinanțare cronică: Agricultura, lovită din toate părțile!”

Membrii Asociației Forța Fermierilor spun că revendicările lor nu au conținut politic și vor cere răspicat actualei coaltiții de guvernare să îi respecte pe fermierii și consumatorii români. Aceștia avertizează că nu vor permite niciun moment, la protestele ce vor fi organizate, transmiterea de mesaje politice.

Nu se știe ce va mai urma să se întâmple în fața insitutițiilor importante ale statului, deoarece tot mai multe astfel de acțiuni mai puțin obișnuite au loc în ultimele luni în România. În urmă cu câteva luni, sindicaliștii din poliție au pus în fața sediului MAI mai multe toalete ecologice, în semn de protest cu privire la condițiile igienico-sanitare în care lucrează.

Vizualizări: 1,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: