antiVirale

Titan, descoperit după ce a făcut implozie!

Submersibilul Titan, dispărut de câteva zile în timp ce se scufunda în apropierea Titanicului, în oceanul Atlantic, a fost găsit joi seară sub formă de fragmente după ce a făcut implozie. 

Odată cu submersibilul dispărut au pierit și cei cinci membri ai echipajului care mergea să vadă Titanicul. ”Membrii echipajului Titan nu mai sunt. Deplângem dispariția lor!”, a fost mesajul transmis joi seară de compania care a organizat expediția. Cei 5 pasageri ai submersibilului urmau să ajungă la 3.800 de metri adâncime, în apele Atlanticului pentru a vedea celebrul Titanic.

Mai întâi, joi dimineață, au fost descoperite mai multe resturi în zona de căutare. „Un ROV - vehicul controlat de la distanță de la bordul navei Horizon Arctic a descoperit un con din partea din spate a submersibilului Titan, la circa 500 de metri de prora Titaniclui, pe fundul apei. ROV-ul a găsit apoi și alte resturi. După consultarea cu experți ai grupului de căutare am constatat că resturile au legătură cu pierderea catastrofală a camerei de presiune. După ce am ajuns la această concluzie, am anunțat imediat familiile (pasagerilor). În numele Gărzii de Coasta a Statelor Unite și a întregului echipaj de căutare, transmit sincere condoleanțe familiilor”, a precizat John Mauger, amiral al Gărzii de Coastă din SUA.

Robotul subacvatic, care aparține companiei OceanGate, trimis la epava Titanicului, a detectat mai multe resturi, printre care cadrul de acostare şi partea din spate a submersibilului Titan.

Fragmentele au fost descoprite la aproximativ 480 de metri de prova Titanicului, a anunţă Paza de Coastă americană. Autorităţile au putut „să reconstituie în întregime coca Titan”, cu ajutorul descoperirii a cinci elemente care au aparţinut submersibilului.

Submersibilul Titan, dat dispărut în apropierea de epava Titanicului, ar fi făcut „implozie”, potrivit primelor elemente ale autorităţăilor americane.

La bordul vehiculului submarin erau miliardarul și aventurierul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanico-pakistanez Shahzada Dawood și fiul său Suleman; și Paul-Henry Nargeolet, un fost scafandru din Marina Franceză, care a mai explorat epava Titanicului în trecut. La bord se afla, de asemenea și Stockton Rush, fondatorul și directorul general al OceanGate, compania care organizează voiaje anuale spre epava Titanicului.

Vizualizări: 723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: