Actualitate

Ținut la muncă peste program. Patroni amendați de ITM

Un angajator din județul Mehedinți, cu punct de lucru în orașul Tismana, având domeniu de activitate „Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate”, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă din Gorj. Motivul: primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Amenda dată a fost de 10.000 de lei. 

Un alt angajator cu sediul social în comuna Schela, având domeniu de activitate „Comerț cu amănuntul al florilor, plantelor și semințelor, comerț cu amănuntul al animalelor de companie și a hranei pentru acestea în magazine specializate” a fost sancționat cu suma de 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat în orașul Târgu-Cărbunești.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a precizat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din Gorj au efectuat, săptămâna trecură, 49 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. Au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 202.000  lei și dispuse 151 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. 

 

Vizualizări: 1,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: