Social

Târgu Jiul, părăsit după cutremure

Cutremurele din ultima săptămână i-au speriat pe gorjeni și mai ales pe locuitorii din Târgu Jiu, existând estimări că 60% din locuitori s-au retras către zonele rurale din județ.

Numeroși cetățeni din Târgu Jiu au părăsit orașul după cutremurele care au avut loc în ultima perioadă. Foarte mulți oameni au plecat la părinți sau la rude care trăiesc în alte localități din județ, a fost constatarea transmisă de primarul Marcel Romanescu după ce a trimis echipe pe teren pentru a verifica starea blocurilor.

„Am trimis echipe pe teren, în ultimele zile, inclusiv pentru a sesiza starea imobilelor orașului. Dincolo de anumite rapoarte de specialitate, oamenii mi-au spus că parcările orașului, altădată pline, s-au golit. Cei mai mulți ales să locuiască pentru o perioadă la părinți sau la rude apropiate, la case aflate în zonă. Orașul are o populație de circa 90.000 de locuitori. Iar 60% din acest număr înseamnă ceva. În plus, nu știu dacă acest exod se va potoli curând, fiindcă chestiunea asta, cea legată de producerea cutremurelor, nu e una de natură a fi controlată de om”, a spus edilul citat de playtech.ro. 

Primarul a mai precizat că locuitorii din Târgu Jiu nu sunt obișnuiți cu astfel de cutremure, mai ales că seismele au fost urmate de sute de replici.

Cutremurul de 5,7 de grade pe scara Richter, înregistrat marți, care s-a simțit foarte tare și a durat aproximativ 20 de secunde, i-a speriat și mai tare pe târgujieni, luați prin surprindere deja de primul cutremur de luni, de doar 5,2 grade.

Vizualizări: 3,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: