Social

Târgu Jiu: Iluminatul public va fi modernizat

Iluminatul public din Târgu Jiu va fi modernizat cu aproape 4,5 milioane de lei, fonduri europene. va fi creat un sistem nou de iluminat public. Vor fi montate mii de LeD-uri, dar și senzori inteligenți.

 

Municipalitate anunță că se urmărește, prin acest proiect, „crearea unui sistem nou de iluminat public, prin înlocuirea aparatelor existente și completarea pe stâlpii existenți cu aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED pentru a îndeplinii atât parametrii cantitativi(luminanță, nivel de iluminare) cât și parametrii calitativi impuși(uniformități generale și longitudinale, indici de orbire, redarea culorilor,etc); Dotarea cu senzori inteligenți(radar, particule și stație meteo) care vor complete funcțiunile oferite de sistemul de telegestiune; Implementarea unui sistem de comandă și control printr-un system intelligent de management prin telegestiune care va monitoriza în timp real comanda și starea de funcționare a aparatelor de iluminat.

 

Iluminatul public modern va duce la creșterea gradului de siguranță a locuitorilor, asigurarea siguranței circulației rutiere și pietonale, precum și asigurarea unei infrastructuri edilitare moderne. Va fi, de asemenea, redus și riscul de accidente, dar și costurile mai mici de întreținere, mentenanță. Prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune, va scădea și consumul de energie, automat, și facturile.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: