Actualitate

Târgu Jiu: Când deschide primăria șantierul pentru locuințele destinate tinerilor

Peste câteva săptămâni, se va stabili constructorul care se va ocupa de ridicarea celor 100 de blocuri din Narciselor și Marin Preda. Este vorba despre unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale municipalității. Acolo vor fi construite 600 de apartamente pentru tineri.

Lucrările vor începe în primăvară. „La începutul lunii ianuarie, sper să avem firmele câștigătoare care s-au prezentat la licitația pentru 600 de apartamente în această zonă. Aceste apartamente păreau o poveste frumoasă, SF. Am fost chiar îndrăzneți. Anul trecut, pe rezerva care se constituise pe PNRR, am depus acest proiect. În Târgu Jiu, nu la București, Sibiu sau Timișoara se construiește cel mai mare cartier de locuințe. La nivel național, nu cred că mai există un astfel de proiect”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În aceeași zonă, anul viitor, va fi inaugurat și cel mai mare parc din Târgu Jiu. Lucrările sunt gata, recepția a fost făcută în această săptămână, dar inaugurarea va avea loc în luna martie.

„Din cei șase ani, dacă aș alege, acesta ar fi cel mai greu an pe care l-am avut de când sunt primar. E anul în care trebuia să ajungem la final cu marea majoritate a proiectelor demarate anii trecuți. Toate, cu excepția unuia, se încheie. Marți, s-a făcut recepția și la parcul din zona Calea București – Marin Preda, un proiect de aproape patru milioane de euro, cel mai mare parc de agrement pe care îl are municipalitatea. Are 12,5 hectare, avem posibilitatea să organizăm diverse evenimente. Este viitorul parc al celor care vor locui în această zonă”, a mai spus primarul Romanescu, la Accent TV.

Vizualizări: 1,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: