Actualitate

Surse CEO - Grupul 5 cu siguranță se finalizează, dar nu vrea nimeni să-și asume termene

Afirmația liderului social gorjean, Mihai Weber, potrivit căreia grupul V de la Sucursala Elecrocentrale Rovinari urmează să fie pornit în aproximativ patru luni este confirmată de unele surse din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dat asigurări, că grupul respectiv ar urma să fie pus la dispoziția Sistemului Energetic Național la sfârșitul acestui an, atunci când lucrările la instalația de desulfurare urmează să fie finalizate. Sursele noastre nu înțeleg de ce conducerea companiei energetice nu are niciun fel de reacție pe această temă, mai ales că investiția este una importantă, iar dacă lucrările s-ar afla în grafic ar avea toate motivele să se laude cu acest lucru. Această tăcere și neasumare nu miroase a bine, lăsând cale liberă tuturor speculațiilor. 

„A avut dreptate Weber când a zis că grupul o să fie funcțional în 3-4 luni. Am mai auzit și eu discuții, dar toate lucrurile legate de această investiție ar trebui să fie făcute publice de către cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia. Când încep pregătirile, când se vor face primele probe, pentru că este interesul dumnealor să se afle despre acest lucru și despre investiția la care se lucrează. Este o stare de incertitudine că pornește, că nu pornește… Nu s-au făcut probe până în momentul de față. Din ce discuții am avut cu ei se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să anunțe cei de la companie oficial, mai ales că sunt foarte multe semne de întrebare legate de realizarea acestei investiții”, ne-au declarat surse din cadrul companiei energetice.

Urmărind cronologia evenimentelor, la cate promisiuni de finalizare au existat în ultimii ani, parcă înțelegem de ce sunt reținuți cei din conducerea companiei în a garanta termenul final. Rămâne de văzut când vine momentul în care, "celebrul grup V", devine funcțional. Știți vorba celebră: dacă nu-i gata la sfârșitul lunii... sigur o să fie gata la sfârșitul lumii! 

 

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: