Eveniment

Șofer din Gorj, acuzat de omor calificat

Bărbatul de 63 de ani din Gorj, care a produs accidentul de duminică din Sibiu, în urma căruia au murit doi soți și cele două fiice ale lor, cu toții cetățeni spanioli, a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru omor calificat. 

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 04.12.2022, în jurul orei 20:21, inculpatul a condus un autoturism marca BMW 560L dinspre municipiul Sibiu înspre municipiul Braşov, iar la km 294, prin încălcarea mai multor reguli de circulaţie pe drumurile publice şi prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecinţe letale împotriva sa şi a altor participanţi la trafic, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Dacia Logan, determinând în acest fel decesul a trei dintre persoanele aflate în acest autoturism şi lezarea gravă a celei de a patra. În cursul zilei de astăzi, 8.12.2022, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile”, au comunicat procurorii.

Din păcate, fata de 15 ani ajunsă cu răni grave la spital a fost declarată în moarte cerebrală și familia a fost de acord să i se doneze inima, plămânii, rinichii, ficatul, precum și țesutul osos și corneea.

În cauză au fost efectuate iniţial cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, dar procurorul criminalist a dispus schimbarea încadrării juridice în „infracţiunea de omor calificat comis asupra a două sau mai multe persoane”.

Șoferul riscă între 15 și 25 de ani de închisoare. În cazul în care era acuzat de ucidere din culpă, pedeapsa maximă era de 7 ani și jumătate.

 

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: