Eveniment

Soag și Oake, amendați de Poliția Locală

Doi tineri de 17 ani din Târgu Jiu au fost depistați de polițiștii locali în timp ce scriau pe pereţii unei clădiri publice din centrul municipiului.

Cei doi au recunoscut că și-au inscripționat semnăturile "SOAG" și "OAKE" atât pe imobilul respectiv, cât și pe alte construcții din oraș.

Legea nr. 61 din 1991 interzice scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice. De asemenea, părinții sau tutorii legali ai minorilor care săvârșesc astfel de fapte, pot fi trași la răspundere cu privire la măsurile de curățare și refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate, transmite Poliția Locală Târgu Jiu.

“Inscripțiile, semnăturile, mâzgăliturile făcute pe pereţii clădirilor, pe ziduri, pe indicatoare rutiere, pe mobilierul urban sau alte bunuri constituie o vandalizare a spațiului public și nu pot fi confundate cu lucrările realizate în cadrul festivalurilor street art, cu atât mai mult cu cât “artiștii” folosesc suprafețe care nu le aparțin de drept”, a avertizat instituția.

Vizualizări: 2,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: