Eveniment

Soacră condamnată după după ce a pus foc casei

O gorjeancă de 55 de ani a fost condamnată pentru distrugere și violare de domiciliu, ambele infracțiuni în formă agravantă. Judecătoria Târgu Jiu a dispus totuși o pedeapsă cu suspendare, sentința din 29 septembrie nefiind definitivă.

 

Fapta s-a petrecut în 22 iulie 2020, după miezul nopții, la Bălănești. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că este incendiu la ușa unei gospodării.

Ajunsă la fața locului, poliția a găsit o ușă incendiată, proprietara nefiind acasă. Incendiul a fost stins înainte să ajungă pompierii. 

“Incendiul a izbucnit la ușa din material PVC cu două ochiuri de geam, pe care se face accesul principal în imobil, rezultând distrugerea acesteia, deteriorarea finisajelor la pereții casei și a articolelor de îmbrăcăminte și lenjerie aflate în imobil, ca urmare a fumului ce a pătruns în interiorul camerelor, cauza producerii incendiului, stabilită de către reprezentanții ISU Gorj, fiind folosirea intenționată a unei surse de aprindere”, se arată în documentul de la instanță.

Proprietara casei a depus plângere, cel bănuit fiind fostul concubin, cu care are trei copii. În realitate, fapta a fost comisă de mama fostului concubin, supărată pe reclamațiile depuse de femeie pe numele fiului său.

Soacra a luat un taxi, a mers la benzinărie, de unde a cumpărat un pachet de țigări și o sticlă de bere cu alcool, după care a cerut gestionarei un bidon de plastic, spunându-i că vrea să ia benzină pentru mașină.

“Astfel, gestionarul care era de serviciu a căutat un bidon de plastic gol, de 5 litri și, la rugămintea inculpatei, i-a pus în acesta 2 litri benzină, după care inculpata s-a urcat în autoturismul taxi și i-a cerut să continue drumul și să o ducă până în satul Voiteștii din Vale, spunându-i că are să ducă ceva la o cunoștință”, au stabilit anchetatorii.

Când a ajuns în apropierea imobilului, piromana i-a solicitat șoferului să oprească într-un loc, puțin mai îndepărtat de imobil, spunându-i să o aștepte, întrucât va reveni în scurt timp.

“Astfel, inculpata a coborât din autoturism și s-a îndreptat către imobilul în cauză, a intrat pe poarta locuinței care nu era asigurată și a mers până la ușa de termopan ce făcea accesul în casă. Pe o cârpă găsită în curte a turnat benzină, după care a pus-o lângă ușa de termopan și a aprins-o cu o brichetă ce o avea asupra sa și imediat a ieșit din curtea locuinței și a mers la autoturismul taxi, cerându-i șoferului să o ducă la fiica sa din orașul Tg-Cărbunești”, se mai arată în documentul de la instanță.

Femeia de 55 de ani a recunoscut toate acuzațiile, explicând că fiul său suferea foarte mult și îi spunea că nu mai rezistă provocărilor fostei concubine. 

Vizualizări: 2,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: