Ultima oră

Scurgeri de benzină dintr-un tren de marfă

Intervenţie de urgenţă a pompierilor în gara din Drobeta Turnu Severin, după ce s-au semnalat scurgeri de benzină din vagoanele unui tren de marfă. Traficul trenurilor de călători nu a fost perturbat, iar cele trei vagoane-cisternă ale unui tren aparţinând operatorului naţional de transport feroviar de marfă au fost garate în Terminalul de descărcare.

Pompierii din cadul ISU Mehedinţi au fost solicitaţi, sâmbătă după-amiază, să intervină în gara din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde un vagon cisternă încărcat cu benzină prezenta scurgeri.

Acolo s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi autospeciala CRBN din cadrul Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin, care au asigurat măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, ei au acţionat pentru efectuarea unui dispozitiv de protecţie cu linii de furtun tip C. ”La locul evenimentului s-a constatat ca existau scurgeri minore de combustibil din trei vagoane-cisternă ale unei garnituri de tren. Pentru evitarea oricăror riscuri, vagoanele care prezentau scurgeri au fost garate, în condiţii de siguranţă, într-un terminal petrolier specializat, urmând a fi descărcate”, a transmis ISU Mehedinţi.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că personalul feroviar a semnalat, în jurul orei 11:10, scurgeri de conţinut dintr-un vagon de marfă, în momentul regarării acestuia de la linia 4, la linia 10, astfel că s-a solicitat intervenţia pompierilor.

”Trenul de marfă, care aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă, avea în compunere 25 de vagoane cisternă încărcate cu combustibil şi circula în relaţia Ploieşti Vest - Drobeta Turnu Severin, cu sosire în această staţie la ora 10.00. Menţionăm faptul că, în timpul regărării trenului de la linia 4, la linia 10, personalul feroviar al staţiei a semnalat scurgeri de conţinut dintr-un vagon şi a solicitat intervenţia reprezentanţilor ISU. Reprezentanţii trenului privat au decuplat vagonul şi l-au retras în Terminalul de descărcare al staţiei Drobeta Turnu Severin, în condiţii de siguranţă. La ora 15:05, reprezentanţii ISU au permis redeschiderea circulaţie în staţia Drobeta Turnu Severin”, a transmis sursa citată.

Incidentul nu a influenţat traficul trenurilor de călători, deoarece primul tren care se formează din staţia Drobeta Turnu Severin este IR 1590, la ora 15.54.


 

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: