Social

Școala de vară, la Dănești

Copiii din comuna gorjeană Dănești participă în aceste zile la școala de vară, unde au parte de multe informații care le vor fi utile în viață.

Astăzi au aflat de la dr. Raluca Gheorghe, medic specialist pedodonție - stomatologie pediatrică, despre îngrijirea danturii, despre importanța igienei, despre alimentele care o ajută și care nu, despre controalele periodice la medicul stomatolog.

Zeci de copii de la Școala Gimnazială Dănești și Școala Primară Văcarea au participat la lecția deschisă.

Ziua de ieri a fost dedicată cărții. “În parteneriat cu Biblioteca Județeana Christian Tell am facut demersuri inovatoare, personalizate, iar școala a implicat profesori voluntari și a mobilizat resurse din comunitate în sprijinul copiilor. Am folosit metafora „călătoriei”, în care „turistul” a avut nevoie de un „ghid” care l-a ajutat să descopere frumusețea „traseului de parcurs”. S-au citit povești, s-au legat prietenii, s-au exersat răbdarea și reziliența, au ieșit la iveală supereroii din fiecare”, a transmis cadrul didactic Lavinia Cernătoiu.

Școala de vară a debutat pe 24 iulie, la Muzeul Arhitecturii Populare al Gorjului, de la Curtișoara. “Cei 25 de elevi, din clasele P - a IV-a, au participat la atelierele de vara organizate de Consiliul Județean Gorj prin Muzeul Județean Gorj "Alexandru Stefulescu" și puse în practică de doamna Aura Stoenescu. Elevii au cusut pe lemn si au țesut la gherghef. Activitatile au dus la dezvoltarea abilităților cognitive și motorii ale micuților, dar și la dezvoltarea concentrării și a răbdării, precum si la dezvoltarea unor dexteritati”, a mai spus Lavinia Cernătoiu.

 

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: