Social

Salariu de mii de euro pentru gorjenii care vor să ambaleze crabi 

Aproape 700 de locuri de muncă sunt disponibile pentru gorjenii care doresc să muncească pe bani mulți, în afara granițelor țării, prin EURES, rețeaua europeană de ocupare a forței de muncă. 

 

Pentru Norvegia sunt disponibile 70 locuri de muncă, pe posturi de muncitor piscicol. Persoanele selectate se vor ocupa de primirea, sacrificarea, procesarea și ambalarea crabului proaspăt, ce ulterior va fi vândut pe o piață internațională de crabi. Angajatorii norvegieni oferă un salariu de aproximativ 19 euro/oră, hrană la cantina fabricii și ajutor în găsirea unei locuințe.

 

Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, pentru persoanele care doresc să desfășoare muncă sezonieră în agricultură sunt disponibile 165 de locuri de muncă de culegător de mazăre, în Danemarca și Portugalia. Alte câteva zeci de posturi similare sunt oferite și de angajatori din Finlanda. ”Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. Un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1500 de euro brut/lună în Portugalia şi 2000-2500 euro brut/lună în Danemarca. În același domeniu, Finlanda oferă 30 locuri de muncă pentru culegători de căpșuni și mazăre, pentru care se asigură un salariu de 1200-2500 euro brut/ lună. Franța oferă 12 locuri de muncă pentru culegători sparanghel pentru un salariu de 10,57 euro/oră, iar Olanda 15 locuri de muncă pentru culegători de căpșuni pentru care se oferă 10,48 euro brut/oră”, a transmis AJOFM Gorj. 

 

Pentru gorjenii care nu au o calificare și doresc să lucreze în Germania sunt disponibile 252 locuri de muncă pe posturi de tăietor de carne și lucrător în producție, în abatoare din Landul Renania de Nord-Westfalia. Salariul pornește de la 11 euro brut/oră, la care se adaugă un bonus de prezență de 1 euro/oră.

Tot pentru persoanele care nu dețin o calificare, angajatorii din Finlanda oferă 2 locuri de muncă în domeniul curățeniei, în fabrici și birouri, pentru care oferă 11 euro brut/oră, dar și un loc de muncă de lucrător în ferma de vite de carne, pentru un salariu de 9 euro brut/oră.

De asemenea, pentru Olanda sunt disponibile 6 locuri de lucrător în pepinieră, pentru care se oferă un salariu de 10,48 euro brut/oră.

 

Angajatorii din Finlanda oferă locuri de muncă și pentru persoanele care dețin calificare de lucrător în metal/sudor, iar cei din Franța caută să angajeze personal în domeniul mecanic utilaje agricole și sudor. Totodată, angajatorii din Norvegia oferă locuri de muncă de mecanic auto, schelar, mecanic biciclete, bucătar, chelner, iar cei din Olanda caută să recruteze electrician în construcții, sudor, electrician în industria petrochimică, conducător auto transport rutier de mărfuri. Firmele din Polonia caută personal pentru ocuparea unor posturi de operator CNC, lăcătuș, sudor, strungar/frezor, lăcuitor/vopsitor.

 

Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 5 locuri de muncă. Este vorba de un post de farmacist în Franța, pentru care se oferă un salariu de 3500 euro/lună, două locuri de muncă de inginer de sistem în informatică în Malta, pentru care oferă între 29.000 și 31.000 euro/an, alte două locuri de fizioterapeut în Olanda, un loc de muncă de chirurg estetician în Elveția și un loc de tehnician dentar în Germania, cu un salariu cuprins între 2400-2800 euro brut/lună.

Persoanele care doresc informații suplimentare sau să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 2,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: