Politică

Reușitele intergalactice ale fostului prefect de Gorj

În ziua în care a fost înlocuit din funcție, fostul prefect Iulian Popescu și-a înșirat pe Facebook "marile" reușite din această funcție. Se laudă cu decizii în premieră în România și că aduce investitori din țările calde să ne scoată din sărăcie. Ultima performanță, dar nu cea din urmă: A întors ceasul din turn.

 

Dar să-ncepem cu începutul. Se laudă prefectul în lungul șir cu reușite că i-a încetat mandatul primarului din Albeni. Adică acel primar coleg cu el în PNL care oricum nu-și mai putea exercita funcția pentru că e judecat pentru corupție, pentru că a făcut angajări pe bază de șpagă. Și portarul dacă ar fi fost prefect i-ar fi revocat mandatul că așa e legea, dar nu au fost suficiente zece luni să afle și candidatul la primăria Târgu Jiu.

 

Mai departe, se laudă Iulian Popescu și că a dispus controale la Consiliul Județean și că așa ceva nu s-a mai făcut în epoca noastră. Dar în urma controalelor, nu mai spune fostul prefect că n-a găsit ce spera și ce căuta și s-a întors cu coada între picioare, a mai clocit alte controale să verifice exact ce îl limita legea, nu ce visa el crezând că e pe propria moșie.

 

Mai spune că a mediat abuzuri făcute cadrelor didactice, dar nu spune nimic de abuzurile făcute de el prin controale dictate în instituții care nu erau în subordinea Prefecturii, dar a ignorat problemele din instituțiile pe care le coordona.

 

 

 

 

 

Mai departe, spune că a făcut el rost de bani pentru reabilitarea Prefecturii. De fapt, demersurile au fost făcute de fostul prefect Cristina Cilibiu. El doar a plimbat mai departe hârtiile.

 

Pe listă e bifată și lauda cu investitorii. N-a adus pe nimeni, dar promisiunile electorale sunt cu duiumul. Cică dau iama investitori din Turcia și Croația și ne scot din sărăcie.

 

Mai mult, dacă n-ar fi fost Iulian Popescu n-ar fi știut nimeni de gunoaiele din Pandurașul despre care se știe de aproape 20 de ani pentru că mereu se repetă scenariul. Gunoaiele sunt aruncate de cei care locuiesc în zonă, strânse de primărie, apoi apar altele în locul lor. Dar spune fostul prefect că dacă nu era el să facă selfie între gunoaie, nu știa nimeni de ele și nici nu le aduna nimeni. Era, probabil, singurul care nu știa de această problemă. Om vedea de câte ori s-o mai duce turist în Pandurașul după 10 iunie.

 

“Am scos penitenciarul din centrul orașului”. Nu. E tot acolo. Dar asta e altă promisiune din programul electoral al lui Iulian Popescu. În realitate, sunt făcute demersuri, dar nu s-a luat nicio decizie.

 

Bonus! Fostul prefect a bătut la uși să se facă drumul expres, centura, Casa de Cultură și tot ce se ridică în județul ăsta. În fiecare zi era foc de stins și urgența era cuvântul zilei, încheie Iulian Popescu lista aproape infinită de fapte bune pe care le-a făcut comunității cât a fost prefect.

O fi fost incendiu. Dar poate mai pe la Turceni, că acolo a trebuit să fugă mereu la apel cât a fost prefect. Ce se făcea dacă era un incendiu prin cartierul "Primăverii", unde sunt familii fără rețele de apă, lăsați de izbeliște de proprietarul terenurilor, nimeni altul decât Complexul Energetic Oltenia. Zeci de familii sunt în imposibilitatea legală de a se racorda. Genul de probleme le-a ratat prefectul, omițând că este reprezentantul guvernului în teritoriu. O ordonanță de urgență putea rezolva problema, dar...prea puține voturi încât să merite efortul. 

P.S. Nu, n-a uitat nici că a întors ceasul din Prefectură. A trecut "performanța" în bilanțul de final de mandat ca prefect. Dacă nu era el, cine ne mai dădea ora exactă? Tic-tac...

Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: