Actualitate

Protestatarii din CE Oltenia cer demisia lui Turcan

Sutele de mineri și energeticieni care au protestat marți la Târgu Jiu au cerut demisia ministrului Muncii, Raluca Turcan. Salariații Complexului Energetic Oltenia susțin că aplicarea Legii 197/2021, prin care le-a fost redusă vârsta de pensionare la 52 de ani, a fost blocată de Casa Națională de Pensii, aflată în subordinea lui Turcan.

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, susține că guvernanții au căutat nod în papură. “Legea este bună și se va aplica. Guvernanții găsesc nod în papură”, a spus Iovan, care a cerut demisia ministrului Muncii, dar și a întregului guvern dacă legea nu se aplică. “Ministrul Muncii, care nu pune în aplicare această lege, să își dea demisia în 24 de ore”, a mai spus Iovan.

Următorul protest va fi joi, iar la sfârșitul săptămânii liderii sindicali sunt invitați la discuții cu parlamentarii PNL Gorj, care ar fi găsit o soluție juridică pentru a face legea aplicabilă. Soluția nu a fost prezentată public, dar cel mai probabil este vorba de mici modifări aduse legii 197/2021, care a intrat în vigoare în august.

Vizualizări: 3,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: