Ultima oră

Protest la CAS

Angajaţii Casei Județene de Asigurări de Sănătate vor întrerupe lucrul timp de două ore luni 10 iulie, pentru a protesta faţă de salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activităţii prestate,

De asemenea, ei reclamă pierderea alarmantă a personalului calificat și reducerea drastică a numărului total de angajați, la nivel național, în ultimii ani, cu peste 1.000 de persoane dintr-un total de 4.000 de persoane.

În plus, situaţia a ajuns într-un punct în care concursurile de angajare nu mai atrag candidaţi întrucât salarizarea a devenit extrem de nemotivantă, în raport cu volumul uriaş de muncă.

„Menţionăm că lucrătorii din sistemul naţional de asigurări de sănătate sunt cei care contractează validează, verifică şi decontează serviciile realizate de toţi furnzorii din sistemul naţional de sănătate. În consecinţă, facem un apel urgent către autorităţi să ia măsuri imediate pentru rezolvarea problemelor semnalate.

Ne dorim să găsim soluţii viabile şi să reîntregim sistemul de asigurări de sănătate cu specialişti corect plătiţi, astfel încât să putem continua să oferim servicii de calitate populaţiei şi să asigurăm condiţii decente de trai şi de muncă angajaţilor noştri”, spun sindicaliştii.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: