Actualitate

Proiectul super-agenției companiilor de stat, în dezbatere publică

Agenția pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), o super-agenție de control absolut asupra tuturor companiilor cu capital de stat care va avea un buget de până la 0,1% din veniturile tuturor companiilor de stat din România. Proiectul de înființare a fost pus în dezbatere pus în dezbatere publică acum două zile.

 

Cele mai recente date publicate de Ministerul Finanțelor arată că companiile controlate majoritar de stat au realizat venituri de 81 miliarde lei, în primele nouă luni din anul 2022, arată Economedia.ro. Extrapolat, asta ar însemna un venit de peste 100 de milioane de lei anual pentru AMEPIP. Spre comparație, Autoritatea de Reglementare în Energie a avut un buget de 166 milioane de lei în 2022.

 

De asemenea, Agenția va avea 88 de angajați, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferent acestora, și va fi condusă de către un președinte, împreună cu doi vicepreședinți, potrivit proiectului de act normativ pus în dezbatere publică de Secretariatul General al Guvernului în data de 3 iulie 2022.

 

Agenția pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice va fi sub controlul premierului și al secretarului general al guvernului.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: